caravana-zilele-fiului-romanesc-cover

Dacă ultimele patru ediții am călătorit în cele patru vânturi ale globului, anul acesta, în ton cu vremurile, am stat mai mult prin țară și astfel vă propunem o “ediție de acasă” care aduce pe marele ecran filme diverse, premiate, lungi sau scurte, noi sau clasice, românești sau care spun povestea unor români.

La-Gomera
LA GOMERA

regia / directed by Corneliu Porumboiu
97' / 2019 / România / Romania

Cristi, un polițist român corupt, implicat într-o afacere de 30 de milioane de euro cu mafia, ajunge în insula La Gomera, în Spania, pentru a învăța „El Silbo”, un limbaj fluierat folosit de localnici. Limbajul codat îl va ajuta să-l elibereze pe Zsolt, un traficant aflat în arest la București, și singurul din bandă care știe unde sunt ascunși banii.

balanta-romanian-re-release-movie-poster
BALANȚA / The Oak

regia / directed by Lucian Pintilie
105' / 1992 / România / Romania

București, anul 1988. Nela, o tânără profesoară, are grijă de tatăl ei, fost colonel în Securitate, acum pe moarte. El vrea ca trupul său să fie folosit pentru cercetări medicale, dar Universitatea refuză, din moment ce frigiderele sale sunt stricate. Nela pleacă în provincie, unde a fost repartizată la o școală. Îl întâlnește pe Mitică, un doctor la spitalul local care, ca și ea, nu acceptă compromisurile și e plin de visuri și optimism. Cei doi îi deranjează pe toți cei din jur cu atitudinea lor dar vor reuși să facă față provocărilor vieții, de parcă ar fi fost atinși de grația divină...

Organizator:

LOGO-FB-Asociatia-Hasmatuchi-01

Designed by:

dpl-mic-mic

©Câmpulung Film Fest 2022

View