window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-G6VWDS1CZ1');
Program: JOI - DUMINICĂ (15-18 AUG)
1. Invenții inteligente 3'03
2. Benztown 4'45
3. Pași purtați de vânt 7'05
4. Cum mi-am învins frica față de oameni 9'00
5. Grădina pierdută 3'00
6. Ce convenabil! 4'35
7. O pietricică valoroasă ca aurul 4'15
8. Migranți 8'17
9. Prea mult plastic 6'50
Proiecțiile sunt gratuite, în limita locurilor disponibile.
Filmul „Frau im Mond” este precedat de lectura unor pasaje inspirate din romanul „Omon Ra” al scriitorului rus Viktor Pelevin şi de un scurt montaj cu fragmente din două filme daneze, produse cu mai bine de un deceniu înainte, tot pe tema pe rachetelor şi a zborului în spaţiu: „Verdens Undergang” / „The End of the World” („Sfârşitul lumii”, 1916, regia: August Blom) şi „Himmelskibet” / „A Trip to Mars” („O călătorie pe Marte”, 1918, regia: Holger-Madsen).
Întreaga proiecţie este însoţită de sound-designul original al trupei CelloFun, iar nostalgicii filmelor pe casete video vor avea o surpriză de proporţii: introducerea și traducerea în limba română a subtitrării engleze a cartoanelor originale ale filmului (în limba germană) sunt realizate, pe viu, de inconfundabila „Voce a Filmelor”, Irina-Margareta Nistor.
Ragazze sole
r. Gaetano Acunzo / 13 min / scurtmetraj italian
Napoli, noiembrie 1980. Bolero și Grand Hotel, doi travestiți, își așteaptă iubiții cunoscuți prin intermediul corespondenței. Ei nu s-au mai văzut niciodată. Grand Hotel decide să își folosească arta lui divinatorie pentru a descoperi trăsăturile celor doi iubiți, dar în schimb descoperă altceva.
O regizoare începe să urmărească povestea unui bărbat care duce o luptă solitară și chinuitoare împotriva unui sistem kafkian, care refuză să recunoască faptul că el este în viață. Pe măsură ce camera filmează și zilele se transformă în săptămâni, ea devine primejdios de implicată în călătoria lui. Dar povestea din spatele poveștii este mult mai întunecată și mai tristă decât și-ar fi putut imagina.
+ (înaintea lungmetrajului)
pizza panic
r. Leonardo Malaguti / 15 min / scurtmetraj italian
Timp de zece ani, Guido a primit în fiecare zi câte o pizza pe care nu a comandat-o niciodată. Epuizat, el vânează persoana responsabilă: ceea ce pare a fi o simplă investigație devine o obsesie care îl poate duce la nebunie.
CÂND: 18:00, JOI, 15 AUGUST
Prima seara de proiecții din cadrul competiției de scurtmetraje românești Buzduganul de Aur v-a aduce pe ecran filme premiate, de ficțiune și documentar, dar și filme experimentale ale unor regizori tineri și talentați, oferind o experiență cinematografică diversă și captivantă.
Selecție prima seară:
1. Cireașa de pe salata boeuf, r. Matei Preda, 2024
2. Jinx, r. Ștefan Marcu, 2023
3. Enzo & Mateo, r. Valentin Fogoros, 2024
4. Alibaba, r. Vlad Popa, 2023
5. SONIAREBEKA, r. Sara Budrala, 2023
6. Ingredientul secret, r. Márton Nagy & Sós Timothy, 2024
7. Antrenamentul de noapte, r. Bogdan Alecsandru, 2023
Publicul CFF a fost invitat să participe și să își exprime votul în ambele seri.
Probabil cel mai așteptat și faimos party din cadrul CFF este Red Carpet Party. Seara în care toată lumea defilează pe covorul roșu, ascultă muzică bună și dansează. Red Carpet Party a devenit o tradiție, iar în fiecare an adună câteva sute de persoane care se bucură de fiecare moment.
În ultimii ani, Red Carpet Party a fost organizat în curtea Hanului Bucovinei, care putem spune că a devenit locul preferat.
CFF este prin esența sa un festival de film, care pune față în față cultura cinematografiei românești cu cea europeană și cu cea non-europeană.
În cadrul acestei ediții, ne vor ține cu sufletul la gură regizori din Italia și Tunisia cu scurtmetraje care au adaptat teme de interes pentru toate vârstele.
Selecție Seara Culturilor Comparate
1. MEDEA, r. Giuseppe Arcieri, 2024
2. MIMA, r. Dorra Sfar, 2024
3. YASSIEN, r. Omar Rezgui, 2024
4. PISTACCHIO, r. Rawa Rayen, 2024
5. PAPPO E BUCCO, r. Antonia Losito, 2021
6. IL BARBIERE COMPLOTTISTA, r. Valerio Ferrara, 2022
7. A BAKA, r. Maya Makhlouf, 2024
Proiecția este precedată de discuții cu invitații.
„Atenție, clovn în stradă” este o intervenție stradală prin care un clovn se joacă în spațiul public. Cu ajutorul unui skateboard, a unei pungi mari de rafie în care se regăsește celebra pungă cu pungi, clovnul își dorește să transforme spațiul public într-un spațiu de întâlnire unde oamenii să se unească prin joc.
Intervenția se adresează publicului de orice vârstă.
Proiecția este gratuită, în limita locurilor dispnibile.
+ (înaintea lungmetrajului)
Al Fayçal
r. Amar Langar / 19 min / scurtmetraj tunisian
Al Fayçal este o explorare subtilă și emoționantă a legăturii dintre tată și fiică, a modului în care amintirile și iubirea continuă să trăiască chiar și după pierderea unei persoane dragi.
CÂND: 15:00, SÂMBĂTĂ, 17 AUGUST
+ (înaintea lungmetrajului)
samina
r. Ahmed Barkia / 12 min / scurtmetraj tunisian
CâND: 18:00, SĂMBĂTĂ, 17 AUGUST
A doua seara de proiecții din cadrul competiției de scurtmetraje românești Buzduganul de Aur v-a aduce pe ecran filme diverse atat ca stil, cat si ca tematici abordate. Vom avea parte de ficțiune, documentar, de film experimental, comedie, dar și animatie.
selecția seara a doua
1. How My Girlfriend Ignited on Our Third Date, r. Márton Nagy, 2022
2. Rubi & Aram, r. Eduard Nistru, 2024
3. Anul trecut la Gara de Nord, r. Marin Cumatrenco, 2024
4. The best moment of the day, r. Zsuzsa Sándor, 2023
5. Madre, r, Marius Miron, 2023
6. Megadeath of Meaning, r. Corina Andrian, 2024
Publicul CFF a fost invitat sa participe și să își exprime votul în ambele seri.
Atelierul de teatru propune diverse situații teatrale și exerciții de improvizație prin care participanții au ocazia să-și dezvolte spontaneitatea, atenția distributivă și abilitatea de a lucra în echipă.
Atelierul este adresat persoanelor între 14 - 26 ani interesate de teatru. Participanții sunt rugați să-și aducă haine lejere, apă și voia bună.
CâND: 14:00, DUMINICĂ, 18 AUGUST
Proiecția este gratuită, în limita locurilor disponibile.
cÂND: 17:00, DUMINICĂ, 18 AUGUST
Proiecția este gratuită, în limita locurilor disponibile.
Competiția de scurtmetraje românești Buzduganul de Aur este la a patra ediție. În premieră, anul acesta vom avea două premii: premiul publicului, către care va ajunge Buzduganul de aur, dar și premiul juriului. Vă invităm să cunoașteți juriul care va selecta unul dintre cele 13 scurtmetraje înscrise:
Radu Gaciu: regizor de film de animație. Scurtmetrajul său de debut, Moartea și Cavalerul a câștigat în 2020 premiul Gopo pentru cea mai bună animație de scurtmetraj.
Oana Hodade: artistă interdisciplinară, performer, dramaturgă, și compozitoare care lucrează predominant în artele performative.
A fost selectată la „10 pentru Film” la TIFF 2020, a fost parte din juriul Fabricii de Pensule pentru Competiția Locală și lucrează la Cinema ARTA din Cluj.
Adrian Sitaru: regizor și scenarist român consacrat, renumit pentru filmele sale de lung metraj de succes, printre care FIXEUR (2016, Toronto IFF, Tokyo IFF) - propunerea României pentru Cel mai bun film străin la Premiile Oscar și ILEGITIM (2016), care a câștigat Premiul C.I.C.A.E în Berlinale Forum.
©Câmpulung Film Fest 2024