PRESS KIT

Irina-M-Nistor

“Unul dintre cele mai intense momente ale lui 2017, l-am trăit la Festivalul de la Câmpulung Moldovenesc! Am avut cea mai extraordinară proiecție cu «Chuck Norris vs Communism», mai ceva ca la Sundance: în aer liber, între blocuri, cu o biserică impresionantă în spatele pânzei. În Bucovina sunt cele mai frumoase flori și suflete, cinematografice! A fost o experiență de neuitat, mărturie stau fotografiile, cu o echipa fara seamăn!”

IRINA MARGARETA NISTOR - critic de film

“Câmpulung Film Fest e o experienţă incredibilă pe care cu siguranţă nu o voi uita. O echipă prietenoasă, o primire foarte călduroasă şi un program foarte divers. Am fost onorat să prezint trei dintre filmele mele, iar pe unul într-un mod unic, proiectat pe tavanul unei foste săli de cinema. “ 

MATHIEU LE LAY - regizor, Franța

Mathieu-Lelay
Daniel-Popa

“Ştii că un festival e bun când pe drum te împrieteneşti cu alţi participanţi, la fel de entuziaşti ca şi tine, când acesta include o secţiune de filme realizate de tineri din oraşul respectiv despre oameni ai oraşului respectiv, proiectate chiar în prezenţa lor, când selecţia e făcută în sens educativ şi în funcţie de problemele comunităţii respective. Cu filme şi subiecte care să ne aducă aminte de noi mai tineri, sau să ne arate aşa cum suntem azi, sau cum vom ajunge dacă nu suntem atenţi.
Ştii că e un festival bun atunci când vezi lumea roind pe străzi răuri,răuri, de la o sală la alta, de dimineaţă până seara. Cam aşa e la Câmpulung Moldovenesc în timpul Festivalului de Film. “

DANIEL POPA - actor, regizor

“CFF a fost nu doar unul dintre cele mai bune festivaluri la care am participat, dar a fost una dintre cele mai grozave experienţe pe care le-am avut în 2017. Mi-am făcut prieteni cu care sunt în continuare în legătură, am avut ocazia să vizitez una dintre cele mai frumoase ţări pe care le-am văzut iar echipa festivalului a făcut totul să se asigure că voi avea o experienţă pozitivă. Festivalul m-a făcut să mă simt primit într-o familie de iubitori de film extrem de inimoşi.“

JAMIE SISLEY - regizor, SUA

Jamie-Sisley

"La Câmpulung Moldovenesc se desfăşoară, în perioada 23 – 26 august a.c., cea de-a treia ediţie a festivalului de film comparativ Câmpulung Film Fest.

Potrivit organizatorilor, festivalul proiectează într-o manieră comparativă, succesiv şi alternativ, filme provenite din două ţări, una din cadrul Uniunii Europene, cealaltă din afara ei.

Ţările invitate în cadrul acestei ediţii sunt Ungaria şi Israel, care vor fi reprezentate prin scurtmetrajele de absolvire ale studenţilor din cadrul Sam Spiegel Film and Television School din Ierusalim şi cel al SZFE - University of Theatre and Arts din Budapesta. Anul acesta, în pemieră, vor fi difuzate, tot în secţiunea FOCUS, scurtmetraje ale absolvenţilor din cadrul UNATC - Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică”, a precizat sursa citată.

Câmpulung Film Fest este un eveniment organizat de Asociaţia Hasmaţuchi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc."                                                               

sursa: Crai Nou

Crai-Nou-report

"Pentru cinefilii pasionați de munte, recomandarea „Ca-n filme” este Câmpulung Moldovenesc, orășelul în care proiecțiile au loc inclusiv pe fosta pârtie de schi a orașului. Câmpulung Film Fest (23-26 august) se afla la a treia ediție, dar este deja festivalul ideal pentru cinefilii în căutare de noi talente.

Festivalul prezintă filme studențești într-un format inedit: o proiecție comparativă a filmelor din două spații culturale diferite.

Țările invitate în cadrul acestei ediții sunt Ungaria și Israel, care vor fi reprezentate prin scurtmetraje de absolvire ale studenților din cadrul Universității de Artă Teatrală și Film din Budapesta și ai Școlii de Film și TV Sam Spiegel din Ierusalim."

sursa: DIGI24

Digi-24

"Ediţia a patra a Câmpulung Film Fest, festivalul comparativ de film de la Câmpulung Moldovenesc, judeţul Suceava, va avea loc anul acesta în perioada 21-25 august. Festivalul proiectează într-o manieră comparativă, succesiv şi alternativ, filme provenite din două ţări, una din cadrul Uniunii Europene, cealaltă din afara ei. Ţările invitate în cadrul acestei ediţii sunt Spania şi Maroc, care vor fi reprezentate prin scurt metraje de absolvire ale studenţilor din cadrul ECAM, Madrid şi ESAV, Marrakech.         

Începând din 2018, sesiunile de proiecţie comparative au incluse şi scurt metraje realizate de către tinerii regizori români, oferind astfel spectatorilor o viziune de ansamblu asupra viitorului artei cinematografice româneşti în raport cu cea din străinătate. Selecţia scurt metrajelor româneşti este asigurată anul acesta printr-o carte blanche acordată tinerei regizoare românce Andreea Lăcătuş."

sursa: Adevărul

Fb-report
Layer-1

"Câmpulung Moldovenesc găzduiește, la finalul verii, Câmpulung Film Fest – o inițiativă culturală organizată de Asociația Hasmațuchi în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung Moldovenesc, ce își propune să fie punctul de întâlnire al publicului bucovinean cu producțiile cinematografice tinere, aparținând spațiului cultural european și internațional.

Particularitatea festivalului este dată de un concept simplu și ingenios, ce presupune, pentru fiecare ediție, proiecția într-o manieră comparativă de filme din câte două țări, una din Europa, cealaltă din afara ei, situate la pol diametral opus din punct de vedere cultural, social și economic față de spațiul local, românesc. Misiunea evenimentului este de a oferi publicului o unealtă spre a dobândi cunoaștere, informații și deschidere către lume."                                  sursa: iqool.ro

"Prima ediție a Câmpulung Film Fest va avea loc în perioada 26-28 august 2016, la Câmpulung Moldovenesc, în judeţul Suceava. Particularitatea evenimentului proiectat în capitala neoficială a Bucovinei rezidă atât în strategia de selecție a filmelor, cât și în rularea peliculelor în spaţii neconvenţionale.

Cele două secţiuni principale ale festivalului sunt dedicate filmelor realizate de tineri regizori aflați în două țări situate la pol diametral opus din punct de vedere cultural, social și economic față de spațiul românesc.

Cel mai nou eveniment pe harta festivalurilor de film din România își propune să aducă în atenția publicului autohton, la prima ediţie, două dintre cele mai prestigioase școli cinematografice din lume: Școala Națională Daneză de Film din Copenhaga, Danemarca și Institutul Național de Design (NID) din Ahmedabad, India. Pe parcursul celor trei zile ale festivalului vom difuza 30 de filme de scurt și mediu metraj, selectate dintre creațiile de licență ale absolvenților generațiilor 2015/2016."                                                                                      sursa: hotnews

 

Hot-news-report

Organizator:

LOGO-FB-Asociatia-Hasmatuchi-01

Designed by:

dpl-mic-mic

©Câmpulung Film Fest 2024